Plastični pontoni za katamarane i trimarane koje mi proizvodimo imaju veliki niz prednosti u odonosu na ostale. Koriste se za rekreativne aktivnosti poput krstarenja, pecanja, turističke ture itd. Oblik pontonskog čamca i vrhovi pontona za trimarane i katamarane lako seku vodenu površinu smanjući otpor vodene površine. Mogu ga pokretati van brodski motori.

Prednosti katamarana i trimarana

Plastični katamarani i trimarani koji se proizvode kod nas su dugovečni i zdržljivi, ne moraju da se farbaju i specijalno održavaju. Nije bitno da li su u slatkoj ili slanoj vodi, sredina ima ne smeta.

Deljnije o osobinama možete pogledati na plastični pontoni i prednostima materijala od kojih ih pravimo.

Pontonski čamci su mnogo bezbedniji od drugih. Ograda sa visokim šinama na čamcu smanjuje šanse za pad u vodu. Težina pontonskih čamaca čini ih dodatno sigurnim. Lako ih je voziti, a šanse da se pontonski čamac prevrne skoro da i ne postoje.

Ako pontonski čamac ima dva pontona, sa razmakom između njih, može se nazvati katamaran. Da li su dva trupa bolja od jednog? Mnogi ljudi koji poseduju katamarane sigurno misle tako. Da kažemo očigledno, jedna stvar zajednička svim katamaranima je da imaju dva trupa umesto jednog. Trupovi su premošćeni palubom, a kod velikih modela kabine se nalaze na palubi.