Protivpozarni rezervoari s obzirom da je snabdevanje vatrogasnom vodom važno pre nego što se požar razvije. Rezervoari za vodu za gašenje požara postaju sve važniji. Plastični rezervoari za vodu za gašenje od PEHD i PP proizvedeni su velikih zapremina i nude odlučujuće prednosti u pogledu sigurnosti rada i montaže. PEHD i PP imaju najveću otpornost od svih uobičajenih materijala za cevi i izuzetno su izdržljivi (vek trajanja > 80 godina) i apsolutno bez korozije. Pored toga, oba materijala su izuzetno fleksibilna, tako da su pukotine u materijalu praktično nemoguće. Pored toga, i PEHD i PP su apsolutno neporozni i priključci cevi su potpuno besprekorno zavareni. Tako dobijate monolitni rezervoar za vodu za gašenje, koji je pouzdan i trajno zategnut.

Pored toga, naši rezervoari za vodu za gašenje su izuzetno lagani zbog profilisanog dizajna. Na primer, težina rezervoara za vodu za gašenje sa upotrebnom zapreminom od 150 m³ je manja od 8.000 kg. Zbog male težine, za instalaciju nije potrebna teška oprema za dizanje. Dovoljno veliki bager je obično dovoljan za postavljanje naših rezervoara za vodu za gašenje.

Važnost rezervoarza gašenje požara

Rezervoari vode za požar igraju sve važniju ulogu u vodosnabdevanju zajednica. Ovo vodosnabdevanje za gašenje je u zemljama Evropske unije regulisano zakonima. U nekim državama još uvek ne postoje izričiti zakonski propisi. Bez obzira protivpozarni rezervoari su sastavni delovi firmi koje brinu za svoju bezbednost, imovinu i svoje zaposlene.

Međutim, jasno je da gradovi i opštine moraju obezbediti adekvatan vodovod za zaštitu od požara, a to je i u interesu opština. Za vatrogasne jedinice obezbeđeno je ili centralno vodosnabdevanje za gašenje ili se voda može zahvatati iz javnih voda ili posebnih bazena za gašenje i rezervoara za vodu za gašenje. Vatrogasne jedinice su na taj način u mogućnosti da zauzmu vodu za gašenje iz hidranta javnog vodovoda ili sa odgovarajuće obeleženih stanica za snabdevanje.

Voda za gašenje: Čuvena usisna tačka

Ko ne zna crveno-bele znakove na kojima piše „tačka usisavanja“? Ovo ukazuje na opciju ekstrakcije vode za vatrogasnu brigadu iz bunara za vodu za gašenje požara ili podzemnog rezervoara. Odgovarajući informativni znakovi takođe ukazuju na to koji cevovodi su položeni pod zemljom i udaljenost od znaka do hidranta ili tačke točenja.

Vožd komerc proizvodi protivpožarne rezervoare za gašenje za podzemnu izgradnju u različitim veličinama: od 20.000 litara kapaciteta do 100.000 litara.

Inače, obezbeđenje vode za gašenje požara putem protivpožarnih rezervoara nije samo stvar zajednice! U preduzećima „za svaki slučaj“ mora da bude dostupna i dovoljna količina vode za gašenje. Sa zadovoljstvom ćemo vas obavestiti o zahtevima vaše kompanije i pružiti vam odgovarajuću ponudu – od idealnog rezervoara za vodu u pravoj veličini. Pored toga, naši interni stručnjaci brinu i o priključcima.

Protivpozarni rezervoari: Naš izbor

Naš izbor rezervoara za podzemne i nadzemne vode za proizvodna preduzeća, opštine i poljoprivredu je impresivan:

Podzemni rezervoar kapaciteta 20.000 litara – podzemni plastični cilindrični rezervoar za vodu za gašenje požara. Zapremine rezervoara, odnosno cisterni za protivpožarnu zaštitu se prave u skladu sa proračunima i potrebama naših kupaca.