Plastične septičke jame su horizontalni plastični rezervoari koji se ukopavaju u zemlju. Napravljeni su od PEHD prilagođeni su svojoj nameni gde u potponusti mogu da zamene klasične septičke jame. Rade se kao dvokomorne septičke jame i trokomorne septičke jame. U saradnji sa nemačkim partnerima razvili smo bio septičke jame.

Plastični septičke jame su moderna alternativa betonu.  Plastični rezervoari – septičke jame su unapred pripremljeni i spremni za ugradnju kada stignu u vašu kuću. Tako da ugradnja traje kratko, a jama se brzo može pustiti u rad.

Prednosti plastičnih septičkih jama

  • Lakoća ugradnje: Budući da su napravljeni od plastike, ove rezervoari su relativno lagane. Pošto su teški samo nekoliko stotina kilograma, lako se mogu transportovati običnim kamionom. Instalacija je jednostavna kao iskopavanje rupe, pozicioniranje rezervoara i povezivanje sa vašim vodovodnim sistemom.
  • Pristupačnost: Plastični rezervoari su obično jeftiniji od betonskih verzija. Osim toga, manja težina čini sve troškove vezane za transport i ugradnju rezervoara pristupačnijim.

Nedostaci plastičnih septičkih jama

  • Manja čvrstoća: Iako su plastični rezervoari napravljeni imajući na umu dugovečnost, njihova relativno mala čvrstoća ih čini podložnijim vibracijama tla, prodiranju korena i drobljenju usled velikog površinskog saobraćaja.
  • Niži nivoi efluenta: Septičke jame zahtevaju pravi balans mulja (čvrste materije), šljama (lake čvrste materije) i efluenta (tečnosti). Lagana priroda plastičnih rezervoara znači da nisu u stanju da podnose toliko otpadnih voda.
  • Više održavanja: Manji kapacitet efluenta zahteva češće pumpanje i čišćenje plastičnih septičkih jama. Ovo je važan faktor kada se razmatraju životni troškovi.
  • Zato je važno pravilno izračunati kapacitet saptičke jame na osnovu broja članova porodice, a naši stručnjaci će vam u tome pomoći.

Naša preporuka je da pogledate bio septičke jame

Plastične septičke jame

Sedimentacioni rezervoar (taložnik) sa dve komore (dva ulaza za čišćenje). Plastične septičke jame nisu porizne, tako da nisu podložne uticaju podzemnih voda. Naše septičke jame su dugotrajne, lako se prazne, ukopavaju i instaliraju, i vrlo brzo puštaju u rad.

Naše septičke jame imaju odgovarajuće priključke na koje se može prikljutičiti kućma kanalizacija, a po ptrebi možemo ih prilagoditi po vašim željama i potrebama. Naše plastične septičke jame mogu da se koriste kao:

  • septičke jame za domaćinstva…
  • septičke jame za restorane …
  • septičke jame za hotele, motele…